Както съобщават властите във Венеция - туристически автобус с 40 пътници се

...
Както съобщават властите във Венеция - туристически автобус с 40 пътници се
Коментари Харесай

Шок във Венеция: 21 жертви на автобусна катастрофа

Както оповестяват управляващите във Венеция - туристически автобус с 40 пасажери се запалил, откакто паднал от естакада над железопътна линия в покрайнините на Венеция. Автобусът пътувал от историческия център на града към непосредствен къмпинг. Вестник " Кориере каузи сера "  пише, че на естакадата рейсът излязъл от лентата си, съборил мантинелата и рухнал от повече от 10 метра височина върху намиращата се изпод железопътна линия. Превозното средство се запалило от контакта с електрически кабели, показва се, че рейсът се е движил на газ. Една от версиите за злополуката е прилошаване на водача, защото на мястото на случая не е открит спирачен път. Предстои да бъде проучено и положението на 70-годишния мост. Кметът на Венеция Луиджи Бруняро дефинира случилото се като " покруса "  и назова сцената " апокалиптична ".

Сред жертвите, които са 21, има петима украинци, един хърватин, един немец и един французин, оповестиха градските управляващи. Губернаторът на област Венеция Лука Дзая съобщи, че доста от ранените са с заплаха за живота. Пострадало е и малолетно момиче.

Политиците са потресени от нещастието

Министър-председателката на ИталияДжорджа Мелони показа " най-дълбокото си състрадание ". " Аз съм в контакт с кмета Бруняро и с министъра на превоза Матео Салвини, с цел да проследявам новините за тази покруса ", оповести тя. Съболезнования на околните на жертвите показаха немската външна министърка Аналена Бербок, френският президент Еманюел Макрон, председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Във Венеция е разгласен печал в памет на жертвите.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР